Harta   
Feldioara 36°C 
Euro n/a Autentificare Inregistrare

„Fiii satului” Rotbav-14 Mai 2016

Locul

Rotbav

Program

10:00 - 22:00

Perioada

14 Mai 2016

Sâmbătă, toți cei care s-au născut în Rotbav sau au fost adoptați de satul brașovean au fost așteptați la sărbătoarea „Fiii satului”.
„Fiii satului” este o manifestare care sărbătorește comunitatea locala. Este prima ediție a evenimentului și organizatorii își doresc ca aceasta să devină o sărbătoare periodică. Evenimentul s-a desfășurat în două părti: – outdoor – prezentarea culturii locale, o paradă a portului local românesc și săsesc, ansamblul de dansuri de la Feldioara, momente artistice susținute de elevii Liceului Petru Rareș Feldioara și fanfara din Feldioara, expoziție de costume populare, obiecte țărănești, meșteșugărești, obiecte de cult și o expoziție de pictură, și indoor – începând cu ora 14 , la Căminul Cultural, prin organizarea unei șezători tradiționale cu produse locale (supă cu tăiței, rasol de vițel cu sos de stafide și lichiu cu smântână) și depănare de povești.
Evenimentul a debutat în jurul parcului și a școlii românești, fiind prezente oficialități locale, preoți care au păstorit comunitatea, cât și oaspeți din Germania, reprezentând comunitatea germană.
Tema centrală a întregii manifestări este reprezentată de comunitatea locală, specifică satelor mici transilvănene.

 

Comentarii


  * 
  *