Harta   
Feldioara 31°C 
Euro n/a Autentificare Inregistrare

Evenimente socio-culturale

Locul

Centru

Perioada

Pe toata perioada anului

Evenimente socio-culturale:

1)Festivalul ”Cavalerii teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”– ediția 1

Evenimentul cultural promovează istoria comunei, punându-se accentul pe venirea Cavalerilor teutoni pentru apărarea acestor meleaguri. În cadrul acestui festival se promovează cetatea medievală, construită potrivit legendei de cavalerii teutoniîn secolul XIII.

Festivalul va cuprinde scene de reconstituire istorica, scene de viața cotidianamedievală, demonstrații de luptă, teatru si muzica medievală și prezentarea meșteșugurilor medievale (nu se vor comercializa produse). Pentru cei mici se vororganiza spectacole interactive. De asemenea, se amenajează o expoziție dedicata Ordinului Cavalerilor teutoni și aniversarii celor 800 de ani de la așezarea lor în Țara Bârsei.

1)Spiritul iernii la Feldioara

Această sărbătoare cuprinde tradițiile de Crăciun ale românilor cât și etnicilor sași, concerte de colinde și urale ale cetelor tradiționale de colindători din comună. Totodată se organizează și ateliere de confecționat cadouri și meșteșuguri tradiționale pentru copii (activități gratuite fără comercializare de produse și promovare de agenți economici).

2)Sărbătoarea Rusaliilor la Feldioara

Această sărbătoare are loc la 50 de zile după Paști și semnifică coborârea Sfântului Duh. În cadrul acestui eveniment se promovează tradițiile arhaice ale feciorilor care își caută neveste printre fetele necăsătorite. Se organizează un alai cu căruțe frumos împodobite și se merge prin toată comuna, terminându-se cu o serbare câmpenească cu specific feldiorean.

În cadrul serbării câmpenești ce urmează au loc expoziții de pictură și artă tradițională (nu se vor comercializa produse), spectacole folclorice.

4)Festivalul ”Cavalerii teutoni se întorc în Cetatea Feldioara” – ediția 2

Se va continua tradiția organizării unui festival de tip reconstituire istorica pentru promovarea istoriei și Cetății din Feldioara. Ca și la ediția 1, se va promova istoria comunei și se va pune accentul pe moștenirea istorica lăsată de cavalerii teutoni în Feldioara.

 

Comentarii


  * 
  *