Harta   
Feldioara 35°C 
Euro n/a Autentificare Inregistrare

Festivalul ''Spiritul Iernii'', Ediția a VII-a, 10 Decembrie 2017

Locul

Căminul Cultural Feldioara

Program

15:00-19:00

Perioada

10 Decembrie 2017

“Spiritul Iernii”, manifestare înscrisă în Proiectul „Obiective culturale, tradiţii şi obiceiuri în Comuna Feldioara”, face parte din programul amplu de promovare şi dezvoltare a potenţialului turistic al zonei. Sărbătoarea locală “Spiritul Iernii” se înscrie în strategia şi programul de promovare şi dezvoltare a tradiţiilor şi turismului, program elaborat de către Primărie, în ideea menţinerii continuităţii evenimentelor cu valoare culturală.

O nouă ediţie de sărbătoare, în care jocul şi voia bună au animat întreaga comunitate. Prin crearea acestui eveniment se dorește readucerea la viață a tuturor obiceiurilor locale din preajma sărbătorilor de iarnă. Sărbătoarea locală “Spiritul Iernii” aduce în fața localnicilor, cât și a tuturor celor ce iau parte la acest eveniment, motive de joc și voie bună, cu toții bucurându-se de o atmosferă specifică sărbătorilor, în care tradițiile și obiceiurile locale sunt readuse în prim-plan, cât și de renumiți artiști consacrați ce vin să readucă spiritul sărbătorilor în mijlocul comunei și-n sufletul fiecăruia dintre cei prezenți.

Sărbătoarea „Spiritul Iernii” a readus magia la Feldioara, purtând cu ea bucurie, emoții și momente ce-şi au locul în sufletele noastre. De la cei mai mici dintre invitați, care ne-au cucerit inimile și-au cules aplauzele tuturor celor prezenţi ce au luat parte la momentul de joc și sărbătoare, până la cei mai mari dintre aceștia, care ne-au ținut zâmbetele pe chip şi ne-au dăruit emoţia sărbătorilor de iarnă pe durata întregii reprezentări artistice. Ne-am bucurat cu toții de un adevărat spectacol în cadrul căruia am avut parte de numeroase momente în care tradiția, obiceiurile, talentele locale și naționale ne-au fost membri de onoare.

Programul artistic a fost susţinut de:

♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪

♫ Elevii Liceului Petru Rareş Feldioara

♫ Cântece de iarnă, Elevii clasei a III-a B. Profesor Coordonator: Ivan Iuliana

♫ Dansuri populare, Mugurii Feldioarei. Profesor Coordonator: Cârstea Aurel

♫ Colinde cu elevii clasei a IV-a. Profesor Coordonator: Şerbulea Ramona

♫ Dansul crăciuniţelor, clasa a VI-a A. Profesor Coordonator: Lorelai Focşeneanu

♫ Dansuri populare, Muguraşii Feldioarei. Profesor Coordonator: Cârstea Aurel

♫ Colinde cu elevii claselor V-XI. Profesor Coordonator: Vasilică Cotloguţ

♫ Colinde cu elevii clasei a X-a B. Profesor Coordonator: Lorelai Focşeneanu

♫ Colinde, tinere talente locale: Andreea Cristea, Hoha Antonia, Ştefania Bodeanu şi Ştefania Târzioru

♫ Colinde cu elevii claselor a VI-a. Profesor Coordonator: Elena Bărăban

♫ Viva la Musica, tinere talente judeţene: Denisa Hulea, Bianca Buliga, Rebeca Chirca şi Victor Lazăr

♫ Colinde cu Grupul “Ţara Bârsei”, alături de: Petre Găitan şi Petronela Găitan, Claudia Miriţescu şi Vlad Postolea

♫ Obiceiuri de iarnă alături de: Plaiurile Dumbrăviţei, ridicatul bradului.

♫ Interpretă de muzică dance, Basarabia – Tina Valentina

♫ Recital Extraordinar: Aurel MOLDOVEANU

Suntem onoraţi că v-am avut aproape, adresându-vă mulţumiri tuturor celor ce aţi contribuit la realizarea şi susţinerea acestui eveniment. Adresăm mulțumiri din suflet tuturor colaboratorilor care au făcut posibil acest eveniment, întregii comunități, atât pentru susținerea acordată în promovarea evenimentului, cât și pentru prezența acestora, iar vouă, tuturor celor ce ne urmăriți activitatea online și nu numai, vă mulțumim din suflet pentru tot sprijinul acordat. Suntem onoraţi să vă avem aproape.

** Nota specială din acest an a fost dată de transmisiunea live a evenimentului, iar prin intermediul celor două pagini oficiale de facebook, cât şi pe grupurile create pe plan local, judeţean şi naţional, toţi cei de acasă sau plecaţi în străinătate au putut urmări în timp real evenimentul de la Feldioara.

** Mulţumim pentru sprijinul acordat în realizarea fotografiilor lui Firicel Catalin Radu

Cu prețuire,

Centru de Informare Turistica Feldioara/Primaria Feldioara

 

Comentarii


  * 
  *