Harta   
Feldioara 3°C 
Euro n/a Autentificare Inregistrare

Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara, Ediţia a VI-A, 3-4 Septembrie 2016

Locul

Centrul localităţii

Program

10:00-23:30

Perioada

3-4 Septembrie 2016

Ediţia a VI-a a Festivalului „Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara” - 3 și 4 Septembrie 2016. Manifestarea se înscrie în strategia şi programul de promovare şi dezvoltare a tradiţiilor şi turismului, program elaborat de către Primărie, în ideea menţinerii continuităţii, graţie iniţiativei şi demersurilor susţinute făcute de către primarul comunei Feldioara - Ing. Sorin TAUS. Ca şi în anii precedenţi, localnicii, locuitorii din zonele învecinate şi turiştii veniţi din toate colţurile ţării şi din străinătate au avur parte de un program bogat şi foarte atractiv, care a cuprins: paradă cu cai, cavaleri şi domniţe; demonstraţii cu cai; concert de muzică medievală; demonstraţii de artă şi lupte medievale; recitaluri; spectacole ale elevilor de la Liceul Teoretic „Petru Rareş” din localitate; cântece populare cu Ionuţ Dolănescu şi alţi interpreţi; concert extraordinar „DIRECŢIA 5”; Fire Dream - Spectacol cu torțe; foc de artificii. Toate acestea, alături de un cadru special: Tradiţii şi meşteşuguri populare în curtea Bisericii Evanghelice - "Artă şi tradiţie în Cetatea Feldioara", parte a sărbătorii "Cavalerii teutoni se întorc în Cetatea Feldioara" (Ediţia a VI-a), eveniment care și-a propus scoaterea la lumină a Tradiţiilor şi Meşteşugurilor din localitate şi împrejurimi, precum şi punerea lor în valoare prin Artă. Dragi prieteni, vă mulțumim din suflet pentru tot sprijinul acordat în promovarea festivalului Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara, Ediția a VI-a, 3 și 4 Septembrie 2016. Like-urile, share-urile, gândurile dumneavoastră frumoase, articolele apărute în presa locală și națională, prezența numeroasă - toate acestea ne-au bucurat enorm și vă asigurăm de toată prețuirea noastră sinceră. Tot acest sprijin ne dăruiește motivație în realizarea proiectelor viitoare, ca ele să prindă o formă tot mai frumoasă cu fiecare nouă ediție.

“Artă şi tradiţie în Cetatea Feldioara", parte a sărbătorii "Cavalerii teutoni se întorc în Cetatea Feldioara" (Ediţia a VI-a), eveniment care îşi propune scoaterea la lumină a Tradiţiilor şi Meşteşugurilor din localitate şi împrejurimi, precum şi punerea lor în valoare prin Artă. Au fost alături, cei care păstrează şi preţuiesc valorile tradiţiei noastre şi care îşi doresc readucerea acesteia în atenţie - ca pe un gest de valorizare, de redescoperire a identităţii noastre.

A fost şezătoare, expoziţie, târg şi demonstraţie de meşteşug! Ne-au bucurat prin prezenţă, sâmbătă şi duminică (3 şi 4 septembrie 2016), între orele 12 -18, în curtea Bisericii Evanghelice la târg, expoziţie şi ateliere:

Asociaţia Culturală Artessentia, Braşov
Adriana Mihai - Lumânări decorative, Braşov
Atelierul icoanei transilvănene "Sfântul Nicolae" din Augustin
Fraţii Klein, fierari din Feldioara
Gabriela Bularca - Atelier de croşetat, Braşov
Grupul "Şezătoare la Braşov"
IIA Călătoare, Ana Borca din Făgăraş
Sorin Clinciu, tâmplar din Feldioara
Violeta Roman - dantelăreasă de dantelă veche (Frivolité), Feldioara
*** Mulțumirile noastre se îndreaptă către toți cei ce au făcut posibilă realizarea acestui album deosebit, bucurându-ne prin calitate, generozitate și diversitate în abordarea cadrelor. Menționăm ordinea în care am primit fotografiile: Dan Strauti-La pas prin Brasov Viviana Costan Moiseanu Dumitru Ciubotaru Andrei Stama Firicel Catalin Radu Musei Constantin

 

Comentarii


  * 
  *